محل تبلیغات شما
یکی از دلایل بالا رفتن رتبه ایران در تولید علم ساده انگاری در پژوهش است . ساده انگاری به این معنا که هدف اصلی پژوهش که همانا یافتن روش هایی جهت زندگی بهتر بشر می باشد ، به فراموشی سپرده شده و به جای آن پربارتر شدن رزومه ، ارتقای رتبه علمی ، انجام تکالیف درسی و این قبیل موارد تبدیل به هدف اصلی پژوهش شده است . پژوهش که چه عرض کنم ، در بهترین حالت می شود کارهایی که امروزه به نام مقاله و کتاب در جاهای مختلف چاپ و نشر می شود را یک اثر گردآوری شده دانست . باز همین اثر اگر تعدد و تنوع خوبی از نظر منابع داشته باشد و با یک منطق و نظمی گردآوری صورت گرفته باشد قابل احترام و اتکاست ، زیرا سبب به حرکت درآمدن دغدغه ، فکر و ایده به منظور پژوهش در خوانندگان می شود . لیکن همین گردآوری را هم درست انجام نمی دهیم ، منابعمان اغلب کم ، قدیمی و غیر مفید برای مسئله و موضوع ما هستند.
همانطور که عرض شد هدف اصلی پژوهش بایستی رفع حداقل یکی از مسائل مبتلا به بشر باشد ، و یا اثرات منفی آن مسئله را در زندگی وی کمتر کند . اما این تازه قدم اول در شروع یک پژوهش است . برای انجام پژوهش باید اول تشخیص بدهیم با توجه به تخصص ما کدام مسئله در جهان مهمتر است و بر زندگی انسان ها بیشتر تاثیر گذاشته ؟ شناخت خودِ مسئله هم کار سهل و آسانی نیست ، ممکن است در ذهن یکی مسئله ای مهمتر و در ذهن دیگری مسئله ی دیگری مهمتر باشد . برای یافتن پاسخ این سوال باید ببینیم جامعه هدف ما کدام مسئله و موضوع را دغدغه اصلی خود می داند ، مگر قرار نیست ما برای راحت تر شدن زندگی انسان ها تلاش کنیم ؟ پس ابتدا باید از همان انسان بپرسیم مشکل اصلی شما چیست؟ دغدغه مهم زندگی شما چیست؟
پس از تعریف و شناخت مسئله باید زوایای مختلف آن را بررسی کنیم ، چه موضوعاتی رو این مسئله تاثیر گذاشته ؟ چه مواردی باعث حاد شدن آن گشته ؟ ادامه وضع فعلی چه اثراتی بر جای خواهد گذاشت ؟ مداخله به چه صورت باید انجام پذیرد؟ اطلاعات مورد نیاز ما چیست و چگونه باید جمع آوری گردد؟ و.
تمام این سوالات باید در همان ابتدای کار در ذهن پژوهشگر مطرح شوند. 
بعد از طرح موضوع و بررسی اجمالی آن در محدوده مورد مطالعه ما باید سه گزاره را برای خود تعیین کنیم
اگر این سه گزاره به درستی بررسی شده و با دقت جوانب آن دیده شود ، پژوهش ما راه درستی را در پیش خواهد گرفت و نتایج آن مناسب خواهند بود ، در غیر اینصورت صرفا همان رزومه یا ارتقای مرتبه علمی و یا تکلیف درسی ما می شود و ابدا هیچ تاثیر عملی در زندگی افراد نخواهد داشت.
این سه گزاره عبارتند از:
کجا قرار داریم
به کجا می خواهیم برسیم
چگونه به مقصد برسیم
این سه گزاره یعنی روش تحقیق ، یعنی بیان مسئله به صورت روشن و واضح ، یعنی ارائه اهداف واقع بینانه پژوهش و همچنین بیان ابزار پژوهش
در پایان نامه ها این قسمت از پژوهش فصل اول آن را تشکیل می دهد ، به جرات می توان گفت 80 درصد پایان نامه همین فصل اول آن است ، اگر مسئله به درستی تبیین شود ، سوالات و اهداف پژوهش براساس واقعیات موجود طرح شوند و ابزار انجام آن نیز دقیق شناسایی شوند ، شما علاوه بر اینکه از فرآیند پژوهش لذت خواهید برد ، نتایج آن نیز برای جامعه شما مفید خواهد بود . در غیر اینصورت در ادامه کار به مشکلات عدیده ای بر خواهید خود که اگر انسان دغدغه مند و سالمی باشید ، زمان و هزینه انجام پژوهش برای شما چندین برابر خواهد شد و در غیر اینصورت روش غلط ، و نتایجی به دور از واقعیت را در پیش گرفته و تحصیل خواهید کرد.
لذا برخلاف تصور اغلب دوستان و همچنین اکثر قریب به اتفاق کارهایی که با نام پژوهش در کشور صورت می گیرند ، پژوهش از آنچه تصور می کنیم پیچیده تر است!

عالِمان ویکیپدیایی، نویسندگانِ توییتری

ارزش افزوده و جایگاه خوزستان

پولی شدن استفاده از معبر ؛ درمانی اصولی یا مسکّنی موقت؟

، ,پژوهش ,مسئله ,زندگی ,انجام ,؟ ,سه گزاره ,می شود ,را در ,در غیر ,غیر اینصورت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موسیقی دان موسیقی و من